2010. május 17., hétfő

Megálló

9 megjegyzés:

dini írta...

ez nekem túl sok egy képnek. a korábbiak szerintem jobban sikerültek.
de a témaválasztás tetszik.

Mráz István [Space] írta...

hogy érted azt, hogy túl sok? erre kíváncsi vagyok. A témát én is szeretem, bár naponta többször elmegyek mellette, elvégre itt lakom. igyekszem feltérképezni, hogy hol és miért is... Azt a nyomorék és egyébként meglehetősen csúnya, de jól fotózható felüljárót pedig már régóta bele akarom rakni egy képbe... most úgy éreztem sikerült.

Mráz István [Space] írta...

apropó: megcsináltam ugye újra, ahogy anno beszéltünk róla a víztornyos képet. szerinted így jobb... én elégedetebb vagyok vele. ami persze továbbra sem feltétlenül jelenti azt, hogy így jó is...

Mráz István [Space] írta...

ja a szerinted így jobb kérdés akart lenni... bocs.

dini írta...

szerintem a kép közepén nagyon összetorlódtak a formák. ki lehet venni őket nagyrészt, de sokkal szerencsésebb lett volna balra lépned egyet fotózás közben (ami, gondolom, egyet jelentett volna azzal, hogy ráállj a sínekre), így ugyanis a kép a szimmetrikus kompozíciója miatt elbillen balra (ergo a jobb oldala -nekem!- felesleges).

a víztornyos kép pedig tényleg jó lett így, de hát eleve jobb fekete-fehérben.

Mráz István [Space] írta...

értem, amit mondasz. bár nekem talán pont emiatt a torlódás miatt tetszik, ahogy egymásra torlódik görbe az egyenessel, a kerek a szögletessel, a sötét a világossal, egymásra merőleges vonalak szelik keresztbe-kasul egymást. A középre komponálástól pedig elkezd egyensúlyozni, hogy akkor jobb, vagy a bal, a szemed keres-kutat, de a játék nem dől el, vagy Te eldöntöd magadban. Egyelőre még nekem is furcsa kicsit, most szokom, hogy van élet az aranymetszésen túl...

móni írta...

fúúj, minden reggel itt megyek át.. ez az építmény ocsmány és szar úgy ahogy van. egyáltalán nem szellőzik, nem raktak bele kukákat, a lift sosem működik, az oldala pedig darabonként szakad le. de azért van fény a felüljáró végén! :DD
a fotó amúgy nem rossz, tetszik benne a szögek és az ívek rendezett keszekuszasága. és érdekes, hogy a felsővezeték olyan, mintha a sínpár tükörképe lenne az égben..

dini írta...

persze, nem azt mondtam, hogy úgy szar, ahogy van. jó ez. csak lehetne még jobb...
na inkább békénhagylak ezzel.

Mráz István [Space] írta...

ó... jobb, az mindig lehetne. csak nyugodtan mondjad. érdekel a véleményed, mert sok szempontból tapasztaltabb vagy mint én.

Móni köszönöm! azt a szart én is utálom egyébként, de nagyon jól fényképezhető. egyszer fogok ott forgatni valami posztapokaliptikus filmet, annyira le van lakva és szét van verve.