2010. január 24., vasárnap

Antigoné (az utolsó forgatási nap)

Több, mint másfél évvel ezelőtt kezdte el forgatni Dettre Gábor Antigoné című filmjét. A felvételek több mint 90%-át akkor egy hét alatt, felvettük a Ráday utcában található a Stúdió K-ban, de már akkor is tudtuk, hogy van egy kis rész, amit még muszáj lesz valamikor rögzíteni.

Gábor már az előkészületek közben mondta, hogy szeretne a film végére egy jelenetet, ahol időtlen arcú embereket látunk, akik a természet (szél, tenger, állatok) hangjait utánozzák. Nem húsvér emberek, hanem a Négy Elem gyermekei ők. Ősi (!) emberek, a világkezdetéről, a teremtés idejéből...

2009-ben többször próbáltunk helyet és időt találni a forgatásoknak, de valahogy sehogy sem sikerült az egész, a folyamat valahol mindig elakadt.

Végül egy alkalommal, amikor Gábor elkísért minket egy forgatásra, összefutott egyik barátjával, akinek szóba hozta a dolgot, és ő nem látta semmi akadályát annak, hogy most januárban egy napig használhassuk az egyik stúdiójukat.

A forgatás január 18-án volt. A statisztériát a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola első éves, színész szakos diákjai adták. A stáb csupán négy fős volt. Gábor, Kutas Diana, valamint a producer Huszár Viktor, aki mindent megtett, hogy jól és kényelmesen érezzük magunkat, valamint, hogy minden simán mehessen, illetve szerény személyem alkotta.

***

A következő képek a sminkszobának kinevezett wc-ben készültek. A sminkeket Kutas Diána jelmez és díszlettervező készítette, nem kevés természetes anyag (így például: liszt és méz) felhasználásával. A sminkek felhelyezésében Vásárhelyi Gabi segített neki.





A forgatás:

Dettre Gábor filmrendező

Gábor instruál, Dió azt nézi, hogy kell-e igazítani a sminkeken





A most következő portrékhoz hasonlókat annak idején is készítettünk az egyes szereplőkről (azokat nem én, illetve Dió, készítettük, hanem a film co-producere Rózsa Miklós, ha kíváncsiak vagytok azokból is néhányra, akkor kattintsatok ide). Egyrészt, hogy dokumentálva legyen a sminkjük, másrészt pedig, mert a vágás során szeretnénk párat a filmbe is beilleszteni.














2 megjegyzés:

Gergő írta...

Várom már nagyon a filmet.

Mráz István [Space] írta...

Mi is... :D