2010. január 12., kedd

A Víztorony egyhelyben áll, minden más rohan tovább

6 megjegyzés:

Tomster írta...

a kép alsó fele nagyon szuperül néz ki!

Mráz István [Space] írta...

Köszönöm! btw a tetejével mi a baj?

dini írta...

Szerintem ha kicsit élesebb lenne a víztorony, akkor jobban átjönne a statikusság-dinamika ellentét (de legalábbis nem tűnne az egész kép életlennek), és úgy még az is jobban nézne ki, hogy ennyire üres, egyhangú az égbolt.
És próbáld ki, milyen, ha levágod balról azt a besuhanó oszlopot. Úgy talán jobban ráirányul a figyelem a toronyra, és ezáltal jobban illik a képhez a cím is.
De ez csak egy ötlet.

Mráz István [Space] írta...

az előbb már leírtam, de mivel szaggat a gép, ezért elveszett... milyen jó is az ilyen! szóval ugyanaz zanzásítva: szórt fények, felhős ég, ez dob rá egy kis életlenséget, eleve rohan a vonat, tehát ami egyszer éles volt, az a következő pillanatban már nem az. ilyen időben ne fényképezz szól az alapszabály, de hátha akkor jött össze ez a kompozíció. az ég üres (utálom én is), de talán jól ellenpontozza az alsó zsúfoltságot, ami inkább hívogató, mint a víztorony, az csupán ennek kis kinövése... az ég meg sajnos ott van. a baloldali oszlopot azért hagytam meg, mert közre zárják a jobb oldalival a víztornyot (mint egy kapcsos zárójel) ezért meghagytam, de elgondolkozom a dolgon.
ezek mondjuk olyan dolgok, amiket egy profi fotósnak csuklóból meg kell tudnia oldani, de én nem vagyok az...

dini írta...

Ezek csak apróságok. A lényeg, hogy érdemes utólag is dolgozni a képeken, esetleg még egyszer megcsinálni, ha lehet (ezt a képet pl. bármelyik hétvégén ellőheted újra, amikor Pesten vagy). Aztán egyszer csak meglesz az a verzió, amelyiknél már meg lehet állni, mert az jó. Megjegyzem, én se gyakran csinálok ilyet, és ez itt spontán képnek amúgy is teljesen elmegy, de ha tényleg sorozatban gondolkozol (ahogy azt korábban írtad), és másoknak is meg akarod mutatni a munkáidat, akkor szerintem megéri egy képpel sokat tökölni. Egy ilyen blog pont erre való: bemutatni a munkafolyamatot.

Mráz István [Space] írta...

ja persze, ebben igazad van... de tekintve a sok szarságot, amit csinálok, a fotózás csak hobbi és hébe-hóba folytatom, csak sajnos... persze amit lehet azt többször szeretném megcsinálni így is. és igen. pont ezért van a blog.